סדנאות בישול לקבוצות יכולות להיות פעילות מהנה המתאימה לכל גיל ולכל סוג של קבוצה – מקבוצות תלמידים במערכת החינוך, ועד צוותי עבודה בחברות ההייטק או כל מסגרת ארגונית אחרת. במסגרת הסדנאות המשתתפים יכולים להתנסות בהכנת ארוחה בתנאי שדה, הם יבשלו יחדיו את האוכל מאפס ובסוף יוכלו ליהנות מהארוחה. זוהי הזדמנות לעשות משהו שונה, להפגין יצירתיות וליהנות מחברה טובה. אבל זה גם הרבה יותר מזה…
נושאי הסדנה
- פיתוח חוש מנהיגות
- בניית כישורים חברתיים
- טיפוח עבודת צוות
- עידוד חתירה למטרה
- יצירת אחריות אישית
- חיזוק יכול עמידה בזמנים
מה מרווחים מסדנת בישול
- קבלת כלים להתמודדות עם הובלת תהליכים
- שיפור מיומנות בכישורים
- העלאת הביטחון העצמי
- פיתוח מיומנות עבודת צוות
- גירוי ופיתוח חשיבה יצרתית
- חיזוק האמונה העצמית ותחושת מסוגלות
- והכי חשוב, חוויה מהנה, כיפית בשילוב של אוכל טעים!
כיף וחוויה בסדנאות בישול לקבוצות
סדנאות בישול הן דבר מאוד פופולרי. הן מתקיימות במתכונות שונות, ולא תמיד הקניית כישורי בישול הן המטרה שלהן. אנחנו מדברים אתכם על סדנת בישול יוצאת דופן. אולי לא תצאו ממנה שפים גדולים, זוהי בכלל לא המטרה, אך ניתן להפיק ממנה הרבה מאוד ערך. גם ברמה האישית וגם ברמת הקבוצה.
אנו מדברם על סדנת בישול לקבוצות אותה מקיימת חברת שרביט הדרכה. זוהי לא חברה שתמצאו בה שפים ואנשים מומחים לבישול, זוהי חברה שתמצאו בה מדריכים בתחום החינוך ופיתוח המנהיגות. יחדיו הם בנו קונספט ייחודי לסדנה שהיא גם מהנה מאוד ומתאימה לרוח התקופה, אך גם מביאה איתה ערך מעצים התורם לכולם. סדנאות שכאלו זוכות להצלחה רבה, גם בקרב בני נוער וגם בקרב מבוגרים. הן מתקיימות במסגרת פעילויות בתי הספר, המגזר העסקי וכל ארגון הרוצה לתת ערך לחבריו.
סדנאות אוכל לקבוצות
במהלך סדנאות האוכל חברי הקבוצה יתנסו בהכנת אוכל בתנאי שדה, ובסוף כמובן ייהנו מהארוחה. אך ארוחה טעימה ופעילות מעניינת הן לא המטרות העיקריות של הסדנה. וכפי שכבר אמרנו, הן לא באו ללמד אתכם את סודות הבישול. אם כך מה כן מרוויחים מסדנאות אוכל לקבוצות מלבד הכיף שבדבר?
סדנאות אוכל מעניקות לחברי הקבוצה כלים חשובים לצורך הובלת תהליכים. הסדנה רק משמשת כמיקרוקוסמוס לפעילות הקבוצה והחיים עצמם. כאן הם יכולים לשפר את המיומנויות, להעלות את הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות. הפעילות בסדנה מאלצת את חברי הקבוצה לעבוד בצוות המשתף פעולה לצורך השגת המטרות, וכך הם משפרים את יכולות התקשורת הבין – אישית. הם גם מפתחים את החשיבה היצירתית וזהו בפני עצמו כלי חשוב לצורך פתרון בעיות.
בכל קבוצה שלא נסתכל עליה, אנו תמיד נרצה לראות תכונות שכאלו. כאשר ישנה תקשורת טובה ושיתוף פעולה בין חברי הקבוצה, הם יכולים לפעול יחדיו למען מטרות משותפות בצורה טובה יותר. כאשר הם מחדדים את חשיבתם היצירתית, הם יכולים להביא פתרונות לכל האתגרים איתם הם מתמודדים. אנו תמיד נרצה לראות קבוצה שחבריה מאמינים במסוגלות האישית, שיודעים לחתור למטרה ולעמוד בלוחות זמנים. סדנאות אוכל לקבוצות מאפשרות לנו לחזק את כל אותם הערכים בתוך הקבוצה.
סדנאות האוכל הן צורה חדשנית ומרעננת על מנת לחולל שינוי ארגוני ולחזק קבוצות. הן עושות את הכל באווירה נעימה ומשחררת ויכולות להשיג מטרות שקשה מאוד להשיג בצורות אחרות.