אם יש עצות טובות שאפשר לתת למנהלים, זה להיות מנהיגים; תמיד לחשוב על האנשים שנמצאים למטה בפירמידה הארגונית, לתת להם לגדול ולהתפתח ולהיות קשובים לצרכים שלהם. ולשם כך יש לדעת כיצד להאציל סמכויות, כיצד לתקשר בצורה יעילה וכיצד לעודד שיתוף פעולה בתור הארגון. המילה מנהיגות מסכמת את הכל בצורה הטובה ביותר.
ארגונים משקיעים הרבה בחיזוק העובדים, אבל צריך להשקיע גם במנהלים. הם היד המכוונת, היד המנהיגה שמספקת את ההשראה ואת הדרך. גם המנהלים זקוקים למוטיבציה, הפגת מתחים ושיפור תכונות המנהיגות. זה עשוי להיות קריטי להצלחת הארגון. אז כיצד ניתן לעזור למנהלים לעשות את העבודה שלהם בצורה טובה יותר? הרשו לנו לספר לכם על סדנאות אוכל למנהלים.
קיימות סדנאות רבות אשר נועדו לעזור למנהלים ולשפר את כישורי הניהול. אך נראה שמעט מאוד סדנאות נוגעות בנקודה האמתית – מנהיגות! כלים לצורך ביצוע תחזיות וניתוחים פיננסיים, או ידע בשיווק הם דברים חשובים – איננו מזלזלים בהם, אך ללא מנהיגות, הסיכוי שהמנהל יצליח במשימה הוא קטן ביותר. עלינו למצוא סדנאות המשפרות את כישורי המנהיגות ומעניקות למנהלים בארגון ארגז כלים טוב יותר לאתגרים השונים איתם יתמודדו במהלך העבודה.
חברת שרביט מנהיגות, חברה מוכרת בתחום סדנאות עבור מערכת החינוך ועובדים, פיתחה סדנת מנהיגות מיוחדת למנהלים – סדנת אוכל למנהלים. איננו מדברים על שיעורים בבישול, זו ממש לא הכוונה. אנו מדברים על פעילות כיפית ומענה, שבה באמצעות הבישול המנהלים משפרים ומחדדים את תכונות המנהיגות. הבישול רק מוסיף את העניין ואת הכיף, ומסייע להפיג את הלחצים ולשבור את השגרה. אך הערך האמתי של הסדנה נובע מחיזוק הגיבוש בקרב המנהלים, שיפור התקשורת הבינאישית וחיזוק שיתוף הפעולה.
נושאי הסדנה
- פיתוח חוש מנהיגות
- בניית כישורים חברתיים
- טיפוח עבודת צוות
- עידוד חתירה למטרה
- יצירת אחריות אישית
- חיזוק יכול עמידה בזמנים
מה מרווחים מסדנת בישול
- קבלת כלים להתמודדות עם הובלת תהליכים
- שיפור מיומנות בכישורים
- העלאת ביטחון עצמי גם מחוץ לכיתה
- פיתוח מיומנות עבודת צוות
- גירוי ופיתוח חשיבה יצרתית
- חיזוק האמונה העצמית ותחושת מסוגלות
סדנאות אוכל למנהלים
סדנאות אוכל למנהלים מוציאות את המנהלים משגרת העבודה ולוקחות אותם אל השטח. שם, כאשר הם משוחררים מכל הכבלים הנפשיים והצורך תמיד להיות בשליטה, הם יכולים לזכות בנקודת מבט חדשה על המשמעות של מנהיגות. וכמובן גם להשתחרר וליהנות, גם זה משהו חשוב.
הרעיון מאחורי סדנאות בישול למנהלים הוא חינוך באמצעות חוויה. המנהלים משתתפים בסדנה שבה הם נדרשים לעמוד במשימות בישול קבוצתיות, ובסופן כמובן ארוחה בצוותא. אין המטרה לשפר או לשפוט את כישורי המטבח של המנהלים, אלא את היכולת שלהם להוציא אל הפועל משימה מורכבת בתוך זמן קצר. כאשר חושבים על זה, משימת הבישול היא מיקרוקוסמוס לאתגרים העסקיים. בעולם העסקים מנהלים מתמודדים עם אתגרים מסוג אחר – אך גם באתגרים הניהוליים ישנו צורך לחשוב מחוץ לקופסה, לפעול תחת מגבלות זמן ומשאבים, להאציל סמכויות ולהישען על כוח אדם.
אז אמנם בסדנת בישול למנהלים אין מדובר בהשקעות של מיליונים והחלטות עסקיות, אך זוהי חממה בה הם יכולים לשפר את יכולות הניהול שלהם. על מנת לעמוד במשימות הבישול הם יצטרכו לעבוד יחדיו כצוות; צוות מנהלים שיש ביניהם תקשורת טובה וכולם מאוחדים למען המטרה. בעוד הם נהנים ומתגבשים, הם מגיעים למסקנה המתבקשת כי שיתוף פעולה הוא הכרחי לצורך השגת המטרה.