על מנת שארגון ישיג את מטרותיו, הוא קודם כל צריך צוות עובדים מגובש. בין אם זה ארגון גדול או ארגון קטן, כל עובד אחראי על תחום מסוים. ויחדיו העובדים יוצרים את מכונת הארגון החזקה. אך על מנת שהכול יפעל בצורה אופטימלית, על העובדים לעבוד כצוות. ובפועל, לא תמיד זה מתרחש בכל ארגון. לעתים עבודת הצוות לוקה בחסר, ולעתים סביבת העבודה הופכת לרעילה ובלתי נסבלת – ולכך ישנה השפעה ישירה על הצלחת העסק.
על מנהלים לטפח סביבת עבודה נעימה. סביבה שבה ישנה יחסי עבודה קורקטיים, תמיכה הדדית של איש ברעהו, ועבודת צוות לצד מטרה אחת.
המילים הללו אמנם יפות. אך ארגון הוא אינו צוות אידאולוגי השותף לאותן תפיסות עולם. הארגון מורכב מאנשים שונים ומגוונים. כל אחד הוא בעל אופי אחר, תפיסות עולם שונה, יתרונות אחרים, וגם חסרונות. אף אחד מאיתנו אינו מושלם. אבל בכל זאת, עלינו ללמוד לעבוד יחדיו. כאשר סביבת העבודה נעימה ומגובשת, כולם מרוויחים מזה. גם הארגון מרוויח מכך, וגם העובד נהנה יותר להגיע ליום העבודה. זהו פשוט WIN-WIN לכולם.
להשקיע בגיבוש
חיכוכים אישיים, ניגודי אינטרסים ויחסי עבודה לא תקינים הם דבר שכיח במקומות העבודה. על מנת לשמר את יחסי העבודה התקינים, על הארגון להשקיע בגיבוש העובדים. וזוהי גם אינה השקעה חד פעמית, אלא עניין אותו צריך לתחזק באופן קבוע.
נכון, לפעמים זה נראה כמו בזבוז זמן והפסד של שעות עבודה. אבל כל מנהל מבין, שדווקא השעה בשבוע שהקדישו לקבלת שבת או הרמת כוסית היא זו המחזקת את הצוות ותורמת להצלחת הארגון.
הווי משרדי ופעילויות הם דבר חשוב. אך לא ניתן להסתפק בהרמת כוסית בשביל לחזק את גיבוש העובדים. לפעמים באמת צריך לקחת פסק זמן מהכול, להתנתק מכל האווירה המשרדית ולעסוק בפעילות מגבשת. לא סתם יום כיף, אלא פעילות שבאמת תוכננה על מנת לחזק את שיתוף הפעולה ולשפר את היחסים בין העובדים.
סדנאות אוכל, הטרנד החדש בימי גיבוש
על מנת להפיק את המיטב מיום הגיבוש, ולהשיג תוצאות לטווח הארוך, יש לתכנן חוויה טוטלית וסוחפת. חוויה שבאמת תגרום לכולם לשכוח מהעבודה לכמה שעות טובות, אך תאפשר להם לאמן את שיתוף הפעולה במסגרת אחרת המנותקת מהקונטקסט היום יומי.
נראה שחברת שרביט, המנוסה בתכנון פעילויות גיבוש, הצליחה לגבש קונספט טרנדי להשגת המטרות הללו. החברה עורכת סדנאות אוכל לעובדים, במהלכם העובדים מתנהלים תחת מסגרת זמן ונדרשים לעמוד במשימה קבוצתית של בישול ארוחה בשטח.
זוהי לא סדנה שנועדה לבחון את יכולות הבישול, או לשפר את יכולות הבישול. זוהי סדנה שנועדה לחזק את עבודת הצוות ושיתוף הפעולה, ולחזק את הקשרים האישיים. והכל במסגרת פעילות מהנה ואף מצחיקה, בה כולם עובדים יחדיו לצורך הכנת האוכל.
בזכות הסדנה העובדים מחזקים את שיתוף הפעולה, עכשיו זה לצורך הכנת אוכל בשטח – מחר זה לצורך השגת יעדים עסקיים.